8. dec: Topmålet af old school

Vi spillede Warhammer i går. Den hidtil fedeste spilgang i vores korte kampagne, blandt andet fordi den bød på en eskalering af ballade med Kaos og dermed pressede min rolle til at træde i karakter. Men den bød også på noget andet: En slåskamp i gruppen, der handlede om loot. Ikke om et eller andet fedt sværd eller en magisk rustning, men om 35 guldstykker som skulle deles mellem fire spilpersoner.

Det er noget af det dummeste og mest old school jeg har oplevet i rollespil længe, men det var også noget af det fedeste. For det var ikke fire spillere der ikke kunne blive enige om hvem der skulle have det fede sværd. Det var et spørgsmål om nogle karakterer, der længe har gået hinanden på nerverne og som i deres fattigdom og desperation i delingen af guldet fandt et påskud for at få afløb for deres frustration.

Det var også velfungerende fordi det lykkedes os at afværge konflikten inden nogen karakterer kom alvorligt til skade. Der blev pisset territorier af, men alle karaktererne kunne mere eller minde forlade konflikten med stoltheden i behold. Konflikterne ligger stadig dernede et sted, men luften blev renset midlertidigt.

Det var blandt andet interessant at spille fordi jeg ikke kender de andre spillere vildt godt. Som enhver der har set Reservoir Dogs ved, vil tough guys ikke bakke ned, hvis de ikke kender hinanden, fordi de ikke ved præcis hvor sindssyg modparten egentlig er. Hvis jeg eskalerer konflikten med en knytnæve, trækker modparten så sit sværd? Hvis jeg prøver at lukke konflikten på en provokerende måde, går modparten så med på det?

I sidste ende blev det fedt, men for helvede, hvor vi balancerede på randen af både kliché og en imploderende gruppe!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s