19. dec: Det store football scenarie

Jeg gætter på der er få læsere på den her blog, der ikke ved, at jeg er meget glad for amerikansk fodbold. Faktisk sidder jeg lige nu, midt om natten og ser en kamp med mit yndlingshold. I skrivende stund sidder jeg faktisk og ser på en strømafbrydelse omkring stadion. Sammen med tordenvejr er det en af de få ting der kan afbryde en kamp. En af mine store drømme er, at skrive det store scenarie om amerikansk fodbold.

Der er flere elementer i det. Jeg elsker sportsfilm, og selvom man kan mene at Dyst er et sportsscenarie, så ville jeg stadig gerne skrive et, der virkelig handler om sport. Samtidig er der et formidlingsaspekt. Det her er en sport jeg elsker, og jeg vil gerne vise alle andre, hvorfor den er så fantastisk. Jeg kan ikke skrive en bog eller lave en film, men jeg kunne lave et scenarie.

Det er imidlertid ikke helt nemt at finde det rigtige koncept. For hvilken historie er det man skal fortælle? Og kan man komme uden om at smide en masse ydre modstand ind i form af andre hold eller spillere, som man på en eller anden måde skal konkurrere mod? Hvilket niveau af sporten skal det handle om? NFL er det flest kender, men college og high school giver yngre roller i andre livssituationer.

Det er i hvert fald et drømmescenarie at komme til at skrive for mig. Men først hvis den rigtige idé rent faktisk materialiserer sig.

Reklamer

4 thoughts on “19. dec: Det store football scenarie

 1. Et nørdet spørgsmål: Har du gjort dig nogle tanker om der skulle være en bestemt klub, som scenariet skulle dreje sig om? Amerikansk fodbold har i hvert fald en kæmpe potentiale ift historier og seje, ikoniske scener, så jeg synes at det lyder som en awesome ide.

 2. Hvad er vigtigst?
  Det der sker på banen eller ude i spillernes liv?

  Jeg har, af åbenlyse årsager, tænkt meget om det med sportsfilmsscenarier.

  Indenfor banen er der en serie af kampe, hvor det er spændende, men hvor holdet altid vinder til slut. Det er en genreregel. Forskellen på et drama a la million dollar baby og en sportsfilm er at holdet vinder i sportsfilmen. Hvordan vil du klare den udfordring mekanisk?

  Uden banen handler en sportsfilm om moral og politik – og til deles om menneskelige relationer.

  De to spiller lidt sammen, men ofte på en meget inddirekte måde. Træneren/samfundet ser at ham den/de sorte er mennesker ligesom dem selv (og ikke kun gode sportsfolk), fordi de er gode sportsfolk.

  Hvilken vinkel gør den historie interessant? Hvordan understøtter du den mekanisk?

  Glæder mig til at se dit kommende footballscenarie.

 3. Sportsfilm som genre er som Johs siger, meget sat op på at “the good guys” vinder til sidst, hvilket har fået mig til at tænke på hvilken genre “Rocky” egentlig er? Sportsfilm eller drama?

  Rent mekanisk kan en måde at gøre det på være at man har et point-system knyttet til de eksterne relationer, og hvis man løber på banen imens ens liv er ved at ramle om ørerne på en, så kommer der nogle seriøse konsekvenser af ikke at være fokuseret nok.
  (Skade, fejl osv.)
  Sportsfilm handler jo ofte også om The Underdog, med de problemer der følger med at have ryggen imod muren til at starte på.

  Med alt der hører til, så er Football et awesome emne, så god vind med det.

 4. Jeg ville elske at køre et footballscenarie! jeg ville også elske at spille det, men slet ikke i samme grad som hvis jeg fik lov til at køre det. Der ville jeg jo have muligheden for at tale om et af mine yndlingsemner i timevis! jeg ville frygte at ville blive meget svært at begrænse sig, da sporten( i USA) indeholder så mange hold, og myter og traditioner. Og så er der så mange fantastiske personer der har spillet/spiller sporten, hvis livshistorier er mere farverige end mange fiktive figurer.
  Og som du (og johs) selv er inde på, er det inde eller ude for banen…er det et damer og coke-scenarie, og eller er det et scenarie med en spilmekanik der vil give selv Mads Brynnum sved på panden (som jeg tror det kunne blive hvis det skal kunne et så regel-proppet spil retfærdighed)?
  eller er det collegedrama hvor der skal stjæles en grævling fra en rivaliserende skole ?
  eller er det det O-line der skal diskutere sig frem til hvem der skal betale regningen på KFC?
  der er så mange muligeheder med det emne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s